09/06/2012

Afgiftning

Hvad er afgiftning ?

 

Afgiftning er den proces din krop gennemgår for at udskille de giftstoffer der er ophobet efter års brug af Hash. Dette sker de første dage eller uger efter at du er blevet clean. Det er samtidig starten på at du skal til at beskæftige dig med virkeligheden og virkelige følelser uden påvirkning af bevidsthedsændrende stoffer.

 

Kan der forekomme fysiske virkninger når man stopper med brugen af Hash ?

 

Til trods for mange års oplysning om at der ikke er nogle fysiologiske virkninger ved Hashafhængighed har mange af vore medlemmer i helbredelse haft direkte abstinenssymptomer. Hvad enten årsagen er fysisk eller psykisk er virkningerne fysiske. Andre har kun haft følelsesmæssige eller mentale forandringer når de er holdt op med brugen af deres favoritstimulans. Der er ikke nogen måde at finde ud af, før end man holder op, hvem der vil føle fysisk ubehag eller hvem der ikke vil. De fleste medlemmer har dog kun lidt fysisk ubehag hvis de overhovedet mærker noget direkte ubehag. Denne folder er for dem som har problemer og undrer sig over hvad der sker med dem.

 

Hvorfor varer nogle virkninger så længe ?

 

I modsætning til andre stoffer inklusiv Alkohol, opbevares THC (det aktive stof i Marihuana) i kroppens fedtceller og det tager derfor længere tid helt at rense kroppen end ved noget andet almindeligt Drug. Dette betyder at nogle dele af kroppen stadig indeholder THC efter et par måneder, til forskel fra blot nogle dage eller uger for vandopløselige stoffer.

 

Kan dette påvirke en Drug test ?

 

Nogle medlemmers erfaringer har vist at hvis du kvitter Hash og forventer at skulle tage en Drug test bør du ikke begynde på en faste eller streng diæt da dette kan fri­gøre THC ud i blodet meget hurtigt og der­for give en positiv måling. Dette er sket for flere af vores medlemmer, men det har hver gang kun været i forbindelse med diæ­ter og store vægttab, aldrig ved kun at spi­se mindre end sædvanligt.

 

Hvad er de mest almindelige sympto­mer ?

 

Helt klart er det mest almindelige absti­nenssymptom søvnløshed. Det kan vare fra nogle få nætter med fuldstændig mangel på søvn til nogle få måneder med søvnløshed af og til. Det næst almindeligste symptom er depression (hvis du da ikke bliver eufo­risk). Det næste er natlige mareridt og liv­agtige drømme. Brug af Hash har en evne til at dæmpe drømme mekanismen således at drømmene når du bliver clean kommer tilbage med et brag. De kan være i livagtige farver, super følelsesbetonede og mareridt­agtige. Nogle gange kan det endog ske at man vågner op og bagefter kommer tilbage til den samme drøm.  Disse meget livagtige drømme der kommer hver nat starter som regel først efter en uges tid. De varer i omkring en måneds tid hvorefter de så aftager. ”Bruger” drømme, (drømme hvor man indtager Hash) er meget almindelige og selvom de ikke er så livagtige og følelsesbetonede som i starten, kan de blive ved i årevis, men bliver betragtet som en normal del af afgiftningen. Det fjerde almindeligste symptom er vrede. Dette kan variere fra et langsomt brændende raseri til konstant irritabilitet til pludselige udbrud af vrede når det mindst forventes: vrede over verden, vrede over dem man elsker, vrede mod sig selv, vrede over at være afhængig og skulle være clean. Følelsesbetonede anfald er meget

Almindelige med følelser der skifer mellem depression, vrede og eufori. Af og til kan man opleve følelser af frygt og bekymring, tab af ens humoristiske sans, nedsat eller forøget lyst til sex. Næsten alle disse følelser svinder til normale følelser i løbet af tre måneder. Tab af koncentrationsevnen i den første uge eller måned er meget almindelig, dette kan nogen gange påvirke indlæringsevnen i kortere tid.

 

Hvad med fysiske symptomer ?

 

Det mest almindelige fysiske symptom er hovedpine. Det kan vare fra nogle få uger op til et par måneder hvor de første dage kan være meget heftige. Det næstalmindeligste fysiske symptom er nattesved, nogle gange så kraftig at man er nød til at skifte nattøj. Dette kan vare fra nogle få nætter til en måned. At svede er en af kroppens naturlige måder at rense sig for giftstoffer. Svedige hænder er meget almindeligt og følges ofte af en meget ubehagelig lugt fra hænderne. Kropslugt gør det i mange tilfælde nødvendigt med ekstra brusebade. At hoste slim op er en anden måde kroppen renser sig selv på. Dette kan vare fra nogle få uger til over et halvt år. En tredjedel af de afhængige, som svarede på et spørgeskema om afgiftning, sagde at de havde spiseproblemer de første få dage, nogle op til seks uger. Hovedsymptomet var appetitløshed, nogle gange nok til midlertidigt vægttab, fordøjelsesproblemer eller kramper efter måltider og kvalme, nogle gange opkastning (kun i en dag eller to). De fleste spiseproblemer var helt forsvundet før der var gået en måned. Det næste mest almindelige fysiske symptom var sitren, rystelser og svimmelhed. Mindre almindeligt var nyresmerter, impotens, hormonale ændringer, ubalancer, lavt immunforsvar eller kronisk træthed og nogle mindre problemer med øjnene som løste sig efter ca. to måneder. Der har været tilfælde af afhængige der har haft alvorligere afgiftnings symptomer, men det er meget sjældent.

Ved alvorligt ubehag tilrådes det at opsøge en læge, helst en der har erfaring med afgiftning.

 

Hvordan kan jeg formindske ubehaget ?

 

For nogle af de mindre afgiftningssymptomer har nogle almindelige husråd vist sig at kunne hjælpe:

Varme karbade hjælper både følelserne og kroppen.

Drik masser af vand.

Tranebær-, blåbær- og tyttebærsaft har været brugt i årevis på helsesteder for at hjælpe kroppen med udrensning

Virkelige kraftige svedeture udtømmer kroppen for kalium som er et nødvendigt mineral. Fødevarer som har et højt kalium indhold er meloner, bananer, citrusfrugter, grønne bladrige grønsager og tomater.

Undgå fedt i kroppen til fordøjelsen er i orden.

Reducer eller stop indtagelsen af koffein indtil søvnen er normal og rystelserne er holdt op. Baldrian hjælper mod søvnløshed.

Det gammeldags middel mod søvnløshed, et glas varm mælk før sengetid, hjælper nogle.

Motion hjælper ikke alene på depression og andre ubehagelige følelser, men fremskynder også kroppens evne til genopbygning.

 

”Hvordan virker det ?”

 

 

Bliv ikke skuffet,

ingen af os er helgener.

vort program er ikke nemt,

men det er enkelt.

Vi stræber efter fremskridt,

ikke fuldkommenhed.

Vores erfaringer

før og efter

at vi blev clean

lærer os tre vigtige ting:

At vi er Hashafhængige

og ikke kan styre

vores eget liv.

At der sandsynligvis

ikke er nogen menneskelig magt

som kan befri os fra vores afhængighed.

At vores højere magt

kan og vil,

hvis vi søger den.